Friday, March 4, 2011

Diari SANTUN [Part 1]


kalau nak baca kesinambungan Part 1 ni tekan link tu ---> Diari SANTUNians [Part 2]

Apa yg aku nak bebelkan kali ni adalah tentang kelab SANTUN. cekadak apa pulak SANTUN tu?cekadak tu ialah
skim anugerah kecemerlangan anak yatim miskin nasional.kalau nak tawu lebih,cer tanya encik google. :p
 
ni pertandingan bowling piala PENYERI.2nd program yg aku join selepas PEMANGKIN.time ni jugakla dapat kenal dgn lebih rapat sesiapa yg  x bgitu rapat lagi.time ni aku satu grup dgn abg farez izrul,kak nazariah n amir waqiuddin. main boling macam main boling kelapa.



   Masjid Taman Tun Dr Ismail.terbaek!!tempat penginapan peserta KPKK selama 5 hari. 1001 kenangan terpahat di sini.aku satu bilik dgn husnul,kak faraha'ain,aqma n kak fatin syazwani :p
KPKK sgt sgt sgt best! x penah2 join program yg buatkan mata kita celik n x tutup2 sewaktu slot diadakan.kredit to Dr MUHAMMAD BIN JANTAN!




bergambar je kejanya lepas main boling ari tu.kitaorg semua main cekadak boling ni dekat One Utama.dlm gambar di sebelah ada kak dayah,husnul,nabila,aqma,kak ain,izzudin n syahir.argh!! rindu! rindu! rindu! =.='''''



Sesi bergambar di penghujung Kursus Pemantapan Kepimpinan dan Keusahawanan (KPKK) sebelum marathon ke yan ,kedah.Tapi ramai gak dari KPKK x dpt join Sireh Pulang Ke Gagang atas sebab2 tertentu.

Ni pulak time program Sireh pulang ke Gagang di Rumah Budi,Yan Kedah.Kenangan Terindah dlm hidup aku.kalaulah masa dapat berputar balik ke masa tu.bulan Mei 2010. Rindu everything yg ada dekat situ walaupun ada insiden2 yg x mnyyenangkan yg blaku kat situ.tapi tu semua dah dicover dgn ke 'sporting'an SANTUNians2 semua.

Ni malam terakhir di Rumah Budi,yan tu.Kumpulan aku kena buat persembahan nasyid.best! nasyid bertemakan bad romance! haha. mmg terbaeklah.sebelum tu,ada explorace bsama adik2 di rumah tu,jd fasilitator pada adik2 tu dlm mbantu mereka2 dalam subjek yg mereka kurang faham.pengalaman baru dlm menghandle adik2 yg mcm2 ragam.n yg paling PENTING.dapat kenal santunians2 dgn lebih mendalam n rapat.coz time ni,x ramai sgt santunians yg join.So bolehla bermesra sesama sendiri. again,memori yg sangat indah.x dpat nak ungkapkan dgn kata2. >.< .
Depan tempat penginapan.Balleycourt kalau x silap nama tempat ni.time ni kitaorg baru lepas makan aiskrim CORNETTO.SEDAP! program bersama YAB Perdana Menteri Malaysia [MENGUKUH WADAH MEMPERKASA UMMAH] di Pahang.Time ni x dpt nak beramah mesra sgt sebab prgram ni singkat.
 Program bersama Raja Muda Perak- Raja Nazrin Shah bersama isteri baginda.Aku yg baru lepas exam fisiologi terus bergegas ke pintu depan kolej sebab kak Shamsuzaimah mai fetch kat depan kolej je.Dapat kenal beberapa lg org senior n jumpa adik2 batch 5 dari Perak. time ni bulan puasa.bukak posa dalam van pastu makan nasi ayam dekat R&R Tapah.

Pentas sebelum didiami oleh Raja Nazrin dan isteri =)
Tokoh SANTUN Perak disandang oleh Muhammad Taufiq dan Kak Haryati Abdul Wahab.Tahniah ! :)
Adik2 sedang diberi taklimat dari kak aishah n the geng.satu van urusetia dah sampai sehari awal.van yg aku naik sampai pada hari prgram berlangsung dgn Kak Sham.Dapat kenal beberapa org lagi Santunians yg x penah jumpa sebelum ni. :)


Ni pulak time Majlis Berbuka Puasa dgn anak2 yatim dari Rumah anak yatim Rohingya.
2nd time bersama anak yatim selepas di Yan ,kedah.Aku bertugas bahagian pnambahan nasik.kalau nasik x cukup,aku kena make sure la yg nasik tu sentiasa cukup.hehe

Jeles dgn Taufiq n abg shahrul. sebabnya x bpeluang utk tangkap gambar dgn adik2 ni .huhu. comel je diaorg semua .jeles! jeles! jeles! haha
Part ni paling best.lepas makan2 sampai dah x lalu nak makan dah,tetiba kedgaran suara kak aisyah menjerit panggil nama aku.aku dari tingkat 7.hantar barang.Bila aku sampai semula ke dewan utama,TETIBA TERNAMPAK ada 2 biji kek bufdday! SIYES SEDAP! thanks kpd semua yg ingat bufday aku dgn abg Lokman. :D

Farewell abg usamah.yg join xtvt ni adalah aku,kak atika,kak faraha'ain,abg diyad n abg mizi.Abg Usamah nak berlepas ke Narita,Jepun.tetiba teringat keropok ikan yg abg usamah bawak sebagai stok makanan di japan ari tu.penuh dgn makanan aja beg dia.haha :p
Kak Aishah dan Kak Shamsuzaimah. Insan yg telah bnyak berjasa kepada Santunians sekalian.Tanpa mereka,x adalah santun sekarang. Terima kasih bnyak2 akak2 tsayang.Hanya Allah yg bisa membalas semua jasa baik dan pengorbanan yg telah akak berdua lakukan dalam memajukan Santun.Macam2 yg dah akak2 berdua lalui,moga Allah memberkati akak berdua.AMIN.


[ok fine.aku rasa dah banyak aku melalut.ni baru part 1.nnt aku buat part 2 pulak ye kalau berkesempatan.Siyesly,aku amik masa yg agak lama utk pilih gambar mn utk diletakkan di sini.BANYAKLA.Ingatkan nak haplod semua gambar2 santun n letak dlm blog ni n buat DIARI sekali,tp kalau aku buat mcm tu,alamatnya aku x tidur la ye utk bebrapa hari.haha.okbye assalamualaikum]

p/s 1:Sesungguhnya,menyertai SANTUN adalah kenangan terindah  :)
p/s 2: x best la tulis pendek2 n x dpat tulis bnyak2. :p ingat nak tulis novel terus td.tapi takot ada org terpengsan ketika dlm proses pmbacaan.haha
p/s 3:Nantikan Diari SANTUNians Part 2. :)

3 comments:

Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin said...

itu merupakan masjidil ghufran...

Wan Ahmad Izudean said...

haha..best2...terbaiklah..
rindu kamu juga ucena...

ucena said...

:)